Προβολή Ταινίας: Invictus

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Φυλακίστηκε για 20 χρόνια. Όταν απελευθερώθηκε και εκλέχθηκε πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ο Νέλσον Μαντέλα συγχωρεί τους αντιπάλους του και βρίσκει την ελπίδα για εθνική ενότητα σε ένα απρόσμενο μέρος: ένα γήπεδο Ράγκμπυ.

Η ταινία εστιάζει στη ζωή του ιστορικού προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, την περίοδο μετά την πτώση του Απαρτχάιντ και την προσπάθειά του να φιλοξενήσει η χώρα του το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράγκμπι. Οι φυλετικές και οικονομικές διαφορές και διακρίσεις συνεχίζουν να διχάζουν τον πληθυσμό. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μαντέλα, βάζει σκοπό να ενώσει και πάλι το έθνος μέσα από το πνεύμα του αθλητισμού. Σύμμαχος του ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ράγκμπι, σε μια μάλλον καταδικασμένη προσπάθεια να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1995…

Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Κλιντ Ίστγουντ, διηγείται την πραγματική ιστορία του Νέλσον Μαντέλα, που μαζί με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας ράγκμπι, Φρανσουά Πιενάαρ, θέλησαν να συμφιλιώσουν τη διχασμένη τους πατρίδα.

Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα «Playing the enemy/Invictus - Ανίκητος» του Τζον Κάρλιν και φέρει την υπογραφή του Νοτιοαφρικανού, Άντονι Πέκαμ.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 2 βραβεία Όσκαρ στις κατηγορίες «Α’ Ανδρικού Ρόλου – Μόργκαν Φρίμαν», «Β’ Ανδρικού Ρόλου – Ματ Ντέιμον» και για 3 Χρυσές Σφαίρες στις κατηγορίες «Καλύτερη Σκηνοθεσία», «Α’ Ανδρικού Ρόλου», «Β’ Ανδρικού Ρόλου».

Τα γυρίσματα της ταινία πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά στη Νότια Αφρική.

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

Ηθοποιοί: Μόργκαν Φρίμαν, Ματ Ντέιμον, Τζούλιαν Λιούις Τζόουνς, Πένι Ντάουνι, Πάτρικ Μόφοκενγκ, Ματ Στερν

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Venue:
Πνευματικό Κέντρο "Φάρος"

Πνευματικό Κέντρο ο Φάρος

Ένας μοντέρνος πολυχώρος που θέλει να συμβάλει θετικά στην Κερκυραϊκή Κοινωνία, στοχεύοντας ν' αγγίξει τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Ωράριο λειτουργίας
Τα Πρωινά Ανοιχτά για Όλους: 9,30–12,30 Παρασκευή
Τα Βράδια Ανοιχτά για Εκδηλώσεις: όλες τις ημέρες (εκτός Τετάρτης & Κυριακής)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλέφωνο26610 21068
E-mailfaros.corfu@gmail.com
Κοντόκαλι, Εθνική Παλαιοκαστρίτσας 24
Υπεύθυνη Εκδηλώσεων: Βέτα Παντελιού (κινητό 6932 177 821)